Vijesti

25. svibnja 2005.

Članicama Raiffeisen grupe u Hrvatskoj čak četiri nagrade na 'Zlatnoj dionici'

Članicama Raiffeisen grupe u Hrvatskoj čak četiri nagrade na 'Zlatnoj dionici'

Stručni žiri "Zlatne dionice" i "Zlatnog udjela" za 2004. godinu dodijelio je ukupno četiri nagrade članicama Raiffeisen grupe.

Stručni žiri "Zlatne dionice" i "Zlatnog udjela" za 2004. godinu dodijelio je ukupno četiri nagrade članicama Raiffeisen grupe. Investicijsko društvo Raiffeisen Invest proglašeno je najboljim društvom za upravljanje investicijskim fondovima u Hrvatskoj u 2004. godini, a to je društvo osvojilo nagrade i za fondove Raiffeisen Balanced i Raiffeisen Bonds koji su proglašeni najboljim fondovima u svojoj kategoriji.

Raiffeisen obvezni mirovinski fond, pod upravljanjem Raiffeisen mirovinskog društva za upravljanje obveznim mirovinskim fondom, proglašen je najboljim obveznim mirovinskim fondom u Hrvatskoj u prošloj godini. Nagrade su na sinoćnjoj svečanoj dodjeli u Zagrebu preuzeli predsjednik Uprave Raiffeisen Investa Hrvoje Fajdetić i predsjednik Uprave Raiffeisen mirovinskog društva za upravljanje obveznim mirovinskim fondom Damir Grbavac.

Kriterije za Zlatni udjel 2004. godine, izbor najboljih otvorenih investicijskih fondova, ove je godine definiralo Udruženje društava za upravljanje investicijskim fondovima pri Hrvatskoj gospodarskoj komori, a osnovni kriteriji su bili prinos, rizičnost i veličina fonda. Izabrani su najbolji otvoreni dionički, obveznički, uravnoteženi i novčani investicijski fond te najbolje društvo za upravljanje. Na sličan način izabran je i najbolji obvezni mirovinski fond, a kriterije za tu kategoriju usuglasili su članovi Udruženja društava za upravljanje mirovinskim fondovima pri HGK.

Po prvi put ove godine izabran je i najbolji dobrovoljni mirovinski fond. Izbor najboljih dionica i investicijskih fondova na hrvatskom tržištu kapitala održan je osmu godinu za redom, a organizatori ovogodišnje "Zlatne dionice" bili su Jutarnji list, Poslovni klub - emisija Hrvatske radio televizije te tvrtka Kapital klub.

Podatke i izračune za izbor najboljih dionica izradila je Zagrebačka burza koja je bila suorganizator ovog izbora. Cilj ove manifestacije je doprinos razvoju tržišta kapitala u Hrvatskoj te odavanje priznanja dioničkim društvima koja zabilježe najbolje rezultate na hrvatskim tržištima kapitala tijekom godine dana.