Vijesti

21. travnja 2006.

Iznimni rezultati u prvoj godini rada fonda Raiffeisen Central Europe; uvedena usluga iDIREKT

Iznimni rezultati u prvoj godini rada fonda Raiffeisen Central Europe; uvedena usluga iDIREKT

Dionički fond Raiffeisen Central Europe (CE), kojim upravlja Raiffeisen Invest, u prvoj godini poslovanja ostvario je ukupan prinos u visini 35,67 posto.

Dionički fond Raiffeisen Central Europe (CE), kojim upravlja Raiffeisen Invest, u prvoj godini poslovanja ostvario je ukupan prinos u visini 35,67 posto. Osnovan 19. travnja 2005. godine, Raiffeisen CE danas upravlja s 229,5 milijuna kuna imovine.

Raiffeisen Central Europe, dionički fond koji pretežno ulaže u dionice hrvatskih izdavatelja, nastavlja dosadašnju strategiju i orijentaciju ulaganja fondova Raiffeisen Investa, ponajprije u vrijednosne papire na hrvatskom tržištu. Fond je namijenjen ulagačima koji dugoročno ulažu i žele visoke prinose, a prihvatljive su im veće oscilacije cijene udjela. Uz Raiffeisen CE, Raiffeisen Invest upravlja još i novčanim fondom Raiffeisen Cash, obvezničkim fondom Raiffeisen Bonds, mješovitim fondom Raiffeisen Balanced te dioničkim fondom Raiffeisen Active koji pretežno ulaže u dionice izdavatelja iz EU, SAD-a i Japana.

Za transakcije, pregled stanja i vrijednosti udjela, kao i za općenite informacije o Raiffeisen investicijskim fondovima, od danas fizičke osobe mogu koristiti i RBA iDIREKT Internet bankarstvo za stanovništvo. Usluga je dostupna na www.rba.hr i www.rbainvest.hr.