Vijesti

14. srpnja 2004.

Kontinuirani rast fondova Raiffeisen Investa

Kontinuirani rast fondova Raiffeisen Investa

Poslovanje Raiffeisen Investa u prvom polugodištu 2004. godine i dalje bilježi trend rasta, a četiri fonda kojima upravlja u vrhu su po visini prinosa.

Poslovanje Raiffeisen Investa u prvom polugodištu 2004. godine i dalje bilježi trend rasta, a četiri fonda kojima upravlja u vrhu su po visini prinosa. Imovina povjerena na upravljanje u prvih šest mjeseci ove godine porasla je za 53 posto te iznosi 560 milijuna kuna. Tržišni udio Investa krajem 2003. godine iznosio je 12 posto, a danas već premašuje 15 posto. Time se  Raiffeisen Invest potvrđuje kao jedno od vodećih Društava na tržištu.

Raiffeisen Invest upravlja s četiri investicijska fonda od kojih svaki pokriva jedan segment tržišta: novčani fond Raiffeisen Cash, obveznički fond Raiffeisen Bonds, mješoviti fond Raiffeisen Balanced te Raiffeisen Active koji ulaže isključivo u svjetske dionice. Svi fondovi Raiffeisen Investa ostvarili su u prvom polugodištu ove godine vrlo atraktivne prinose i u samom su vrhu u svim kategorijama fondova, a ističe se Raiffeisen Balanced kojem je vrijednost udjela rasla za više od 10 posto (10,47 %).

Tijekom godine ulagači su najviše zanimanja pokazali za Raiffeisen Balanced - mješoviti fond koji ulaže u domaće i strane dionice i obveznice, a namijenjen je ulagačima koji očekuju veće prinose, ulažu dugoročnije i kojima su prihvatljive umjerene oscilacije cijene udjela. “Imovina fonda Raiffeisen Balanced krajem lipnja iznosila je blizu 80 milijuna kuna, od čega je više od 30 milijuna kuna uloženo u dionice domaćih dioničkih društava, primjerice Dom Holding, Pliva, Adris, Ericsson Nikola Tesla, Podravka i druge, što ovaj fond čini najvećim ulagačem u hrvatske dionice od svih otvorenih investicijskih fondova u Hrvatskoj. Za atraktivne prinose koje Fond ostvaruje, najviše je zaslužan upravo rast vrijednosti hrvatskih dionica”, naglašava predsjednik Uprave Raiffeisen Investa, Hrvoje Fajdetić.