Vijesti

06. lipnja 2005.

Raiffeisen Bonds - najveći obveznički fond

Raiffeisen Bonds - najveći obveznički fond

Raiffeisen Bonds, obveznički investicijski fond kojim upravlja Raiffeisen Invest, posljednjeg dana svibnja postao je, prema tržišnom udjelu, najveći fond u svojoj kategoriji u Hrvatskoj.

Raiffeisen Bonds, obveznički investicijski fond kojim upravlja Raiffeisen Invest, posljednjeg dana svibnja postao je, prema tržišnom udjelu, najveći fond u svojoj kategoriji u Hrvatskoj. Raiffeisen Bonds danas obuhvaća 41,66 posto tržišnog udjela u obvezničkom segmentu te upravlja imovinom od 250 milijuna kuna, od čega je samo u ovoj godini imovina uvećana za 56 posto. Fond je osnovan u svibnju 2002. godine, a prosječan prinos fonda na godišnjoj razini iznosi 9,23%.

Ovaj uspjeh uslijedio je samo nekoliko dana nakon primitka priznanja «Zlatni udjel» za najbolji obveznički investicijski fond u prošloj godini, a ista nagrada osvojena je i za 2003. godinu. Pored toga, Raiffeisen Invest dobitnik je i nagrada Zlatni udjel za najbolje društvo za upravljanje investicijskim fondovima, te nagrade 'Zlatni udjel' za Raiffeisen Balanced kao najbolji mješoviti investicijski fond u prošloj godini.
Hrvoje Fajdetić, predsjednik Uprave Raiffeisen Investa, izjavio je: «Najveći ulagači u Raiffeisen Bonds su pravne osobe koje su prve prepoznale naš fond kao alternativu eurskim depozitima, a posebno raduje što se i sve više građana odlučuje na ulaganje u taj fond.»
Raiffeisen Invest upravlja s ukupno pet investicijskih fondova i time obuhvaća sve segmente tržišta: Raiffeisen Active, Raiffeisen Balanced, Raiffeisen Bonds, Raiffeisen Cash i Raiffeisen Central Europe. Prema posljednjim podacima, imovina pod upravljanjem Raiffeisen Investa krajem svibnja iznosila je više od milijardu i tristo milijuna kuna što obuhvaća 18,6% posto tržišta.