Želim stvarati financijsku rezervu

Želim stvarati financijsku rezervu

Saznajte više

Malim iznosima do velikih ciljeva

 

Počnite postupno stvarati svoju financijsku rezervu i neovisnost.

Sami odabirete fond ovisno o Vašim ciljevima, sklonosti prema riziku i horizontu ulaganja, a visinu uplata ovisno o visini Vaših mogućnosti. 

Ulaganje možete prekinuti i ponovno započeti u bilo kojem trenutku.

Štedni plan

 

Štedni plan pomoći će Vam napraviti reda u vlastitim financijama i pripremiti Vas za brojne planove za budućnost.

Ulaganjem kroz štedni plan približite se ostvarenju svojih ciljeva tijekom duljeg vremenskog razdoblja manjim, redovitim uplatama.

Iskoristite „Metodu prosječnog troška“ periodičnim fiksnim uplatama -  u slučaju pada cijene udjela kupujete više udjela čime ostvarujete nižu prosječnu kupovnu cijenu udjela. Prednost ovog pristupa je da kroz vrijeme smanjujete rizik kupnje udjela u fondu u vrijeme kada su udjeli najskuplji. Najjači efekt ovog pristupa je kod fondova koji imaju snažne oscilacije cijena udjela (npr. dionički fondovi).

Zašto? 
To je prilika da odvojite i akumulirate dio mjesečnih primanja umjesto da ih potrošite, prilika da ostvarite neke od svojih ciljeva ili pokrijete neplanirane troškove…

KRATKOROČNI CILJ SREDNJEROČNI CILJ DUGOROČNI CILJ
Ljetovanje Uređenje stana Školovanje djeteta/unuka
Servis automobila Kupovina automobila Kupovina većeg stana
Kupnja kućanskih aparata Troškovi školarine Veći standard u mirovini
Pokriće "minusa" po tekućem računu Egzotično putovanje  
Tečaj stranih jezika    

Kada? 
Počnite štedjeti već danas.

Zahvaljujući redovitim ulaganjem stvorite financijsku rezervu i neovisnost.

Iskoristite faktor vremena i postupno izgradite financijsku stabilnost za sebe i svoju djecu. Čak i uz manji redoviti iznos možete uštedjeti više nego većim iznosima ako kasnije počnete štedjeti. Počnite štedjeti danas i iskoristite potencijal štednje i ulaganja što je učinkovitije moguće.

Otvorite program štednje za sebe ili svoju djecu i pustite da ušteđevina raste.

Gdje? 
U najbližoj poslovnici RBA

Kako? 
Ugovaranjem trajnog naloga u jedan ili više investicijskih fondova. Ulagati možete već od 50 HRK mjesečno u fond po svom izboru. Ulaganje možete prekinuti i ponovno započeti u bilo kojem trenutku.

 

 Mjesečno mogu ulagati...

 
 

 Koliko godina želim ulagati?

 
 
 
 

 Unesite godišnji prinos (%)

 
 
 
 

Navedeni izračun podrazumijeva redovite uplate na početku razdoblja te prinos koji je jednak svake godine. Informativnog je karaktera i nije garancija prinosa u budućnosti niti procjena, odnosno predviđanje dobiti investicijskih fondova. Uplate u investicijske fondove nisu osigurane. Stvarni prinosi tijekom planiranog razdoblja ulaganja mogu oscilirati ovisno o vrsti fonda, tržištima I financijskim instrumentima na kojima investicijski fondovi ulažu i nije ih moguće predvidjeti, a u pojedinim razdobljima mogu rezultirati i gubitkom za ulagatelja. Izračun je informativnog karaktera, ne može se upotrijebiti u druge svrhe, ne podrazumijeva ponudu od strane Društva i nije obvezujući niti za Društvo niti za klijenta. Svrha izračuna je informiranje te se ne može smatrati pozivom na ulaganje. Prije ulaganja svaki Ulagatelj dužan je upoznati se s Prospektom i Pravilima fonda dostupnim na internet stranici Društva, u poslovnicama Raiffeisenbank Austria d.d., te u sjedištu društva za upravljanje.

Prednosti ulaganja

 

• Već od 50 kn
• Bez ulazne naknade
• Bez naknade za ugovaranje i raskid
• Fleksibilno ulaganje – mjesečno, kvartalno, godišnje
• Bez obveznog roka ulaganja