Vijesti

08. veljače 2005.

Imovina Raiffeisen Investa premašila milijardu kuna

Imovina Raiffeisen Investa premašila milijardu kuna

Imovina pod upravljanjem Raiffeisen Investa, društva koje upravlja sa četiri investicijska fonda, početkom veljače je premašila milijardu kuna i samo u ovoj godini povećana je za 44,31 posto.

Imovina pod upravljanjem Raiffeisen Investa, društva koje upravlja sa četiri investicijska fonda, početkom veljače je premašila milijardu kuna i samo u ovoj godini povećana je za 44,31 posto. Posljednjeg dana siječnja Raiffeisen Invest imao je više od 18 posto tržišnog udjela i tako učvrstio drugo mjesto na tržištu investicijskih društava u Hrvatskoj.

Među fondovima Raiffeisen Investa, prema visini imovine prednjače novčani fond Raiffeisen Cash s 441,94 milijuna kuna te mješoviti fond Raiffeisen Balanced s 372,86 milijuna kuna.

Prema podacima Komisije za vrijednosne papire za 31. siječanj 2005, Raiffeisen Invest je u ovoj godini ostvario najveći udio u ukupnom porastu industrije investicijskih fondova u Hrvatskoj: 38,78 posto.

Predsjednik Uprave Raiffeisen Investa Hrvoje Fajdetić istaknuo je da, zahvaljujući sve većem interesu građana za ulaganje u fondove, značajan tržišni udio u svojim kategorijama zauzimaju Raiffeisen Balanced, vodeći u kategoriji mješovitih fondova, s 37,55 posto tržišta, te obveznički fond Raiffeisen Bonds s 25,20 posto.