Suzana Žabsky Trbojević gost predavač na Ekonomskom fakultetu

16.04.2024

Povodom obilježavanja Svjetskog i Europskog tjedna novca Raiffeisen Invest je sudjelovao u edukacijskim aktivnostima.

 

I ove godine, tijekom ožujka, Hrvatska gospodarska komora u suradnji s institucionalnim partnerima i članicama udruženja financijskih institucija provodi edukativno-informativne aktivnosti usmjerene podizanju financijske pismenosti građana, posebno mladih. Navedena manifestacija dio je Akcijskog plana unaprjeđenja financijske pismenosti temeljem Nacionalnog strateškog okvira financijske pismenosti potrošača.

Pored predstavnika HGK i društava za upravljanje investicijskim fondovima, predavanja su održali predstavnici banaka, društava za osiguranje, društava za upravljanje mirovinskim fondovima, Zagrebačke burze te predstavnici HNB-a i HANFA-e.

Suzana Žabsky Trbojević, Manager unaprjeđenja prodaje i razvoja proizvoda Raiffeisen Investa  sudjelovala je dana 20.03.2024. kao gost predavač na Ekonomskom fakultetu. Predavanje je održano na temu karakteristika osnovnih klasa investicijskih fondova, s naglaskom na odnos rizika i prinosa te karakteristike financijskih tržišta i instrumenata u koje fondovi ulažu.

„Izuzetna mi je čast bila našim mladim ekonomistima predstaviti investicijske fondove, mogućnosti ulaganja, karatkeristike imovinskih klasa, međuovisnosti rizika i prinosa. Podržavam ovu akciju jer pomažemo na promicanju financijske pismenosti naših mladih sugrađana.

Studenti su pokazali zanimanje za ponuđene teme  te se  nadam sve većem broju prijavljenih učenika i studenata za edukacije na temu financijske pismenosti jer financijski pismena osoba donosi kvalitetnije odluke vezane za upravljanje osobnim financijama."