Vijesti

06. rujna 2006.

Raiffeisen Balanced postao najveći otvoreni investicijski fond

Raiffeisen Balanced postao najveći otvoreni investicijski fond

Imovina Raiffeisen Balanceda, mješovitog investicijskog fonda pod upravljanjem Raiffeisen Investa, krajem kolovoza premašila je iznos od 1,59 milijardi kuna čime je ovaj fond postao najveći otvoreni investicijski fond s javnom ponudom u Hrvatskoj.

Imovina Raiffeisen Balanceda, mješovitog investicijskog fonda pod upravljanjem Raiffeisen Investa, krajem kolovoza premašila je iznos od 1,59 milijardi kuna čime je ovaj fond postao najveći otvoreni investicijski fond s javnom ponudom u Hrvatskoj. Imovina Fonda danas je dvostruko veća u odnosu na početak godine.

Tržišni udio Fonda u kategoriji mješovitih fondova na dan 31. kolovoz iznosio je 35 posto, a prosječan godišnji prinos Fonda od osnivanja u kolovozu 2002. godine iznosi 21,92 posto. Imovina ovog investicijskog fonda ulaže se na domaćem i stranim tržištima novca i kapitala, a među otvorenim investicijskim fondovima u Hrvatskoj Raiffeisen Balanced je ujedno i najveći ulagač u domaće dionice.

Raiffeisen Invest društvo je za upravljanje investicijskim fondovima koje, osim Raiffeisen Balancedom, upravlja s još četiri investicijska fonda, čime pokriva sve segmente tržišta. To su:  novčani fond Raiffeisen Cash, obveznički fond Raiffeisen Bonds te dionički fondovi Raiffeisen Active i Raiffeisen Central Europe. Ukupna imovina pod upravljanjem Raiffeisen Investa iznosi 3,36 milijardi kuna što premašuje 25 posto tržišnog udjela.