Vijesti

03. siječnja 2011.

Redizajnirane internetske stranice Raiffeisen Investa

Redizajnirane internetske stranice Raiffeisen Investa

Uz novi vizualni identitet, stranica nudi nove sadržaje, unaprijeđene funkcionalnosti, dostupnost sadržaja na engleskom jeziku i druge novosti. Osnovna je težnja bila prilagoditi stranice stvarnim potrebama klijenata.

Internetska stranica Raiffeisen Investa redizajnirana je u skladu s najnovijim trendovima te dostupnim tehnologijama. Uz novi vizualni identitet, stranica nudi nove sadržaje, unaprijeđene funkcionalnosti, dostupnost sadržaja na engleskom jeziku i druge novosti.

Pri osmišljavanju koncepta i izrade, osnovna je težnja bila prilagoditi stranice stvarnim potrebama klijenata. Drugim riječima, cilj je bio kreirati ergonomičnu stranicu sa sadržajem i oblikom koji je jednostavan, obogaćen, moderan te „po mjeri“ ulagatelja. Kreativna zasluga pripisuje se agenciji „I TO NIJE SVE!“.

Najvidljivija promjena u odnosu na postojeće stranice je u samoj funkcionalnosti. Naime, preglednost i pretraživanje sadržaja su pojednostavljeni, dok je stranica sadržajno dodatno obogaćena te povezana s društvenim mrežama Facebook i Twitter. Pored toga, stranica nudi i nekoliko zanimljivih interaktivnih edukacijskih filmova poput „Pet koraka do uspješnog ulaganja“ te „Kviz – koliko znam o investicijskim fondovima“ koji posjetitelje uvode u svijet investicijskih fondova na informativan i jednostavan način te pomoću kojih posjetitelji mogu preispitati svoje ulagačko znanje te spremnost na investiranje.

Redizajnirane stranice Raiffeisen Investa izrađene su u PHP/MySQL tehnologiji uz upotrebu Trikoder frameworka. Korištenjem navedene tehnologije postiže se tehnički napredak i optimizacija u funkcionalnosti stranica, jednostavnost sučelja za korisnika te dodatna brzina pri realizaciji procesa. Novost su i grafovi izrađeni u HTML5 tehnologiji koja pored dinamičkog izračuna prinosa fondova omogućuje i ispis grafova, kao i njihov prikaz na mobilnim uređajima poput iPhonea i iPada.

Raiffeisen Invest će nastaviti raditi na povećanju zadovoljstva klijenata te kvalitete usluga koje pruža. U okviru navedenog i dalje će razvijati te unaprjeđivati sadržaje i funkcionalnosti weba, s naglaskom na edukaciju klijenata.