Vijesti

11. siječnja 2006.

Rekordan rezultat Raiffeisen Investa u 2005. godini

Rekordan rezultat Raiffeisen Investa u 2005. godini

Imovina pod upravljanjem Raiffeisen Investa, društva koje upravlja s pet investicijskih fondova, u prošloj godini zabilježila jer rast od 1,35 milijarde kuna te je krajem godine iznosila 2,06 milijardi kuna.

Imovina pod upravljanjem Raiffeisen Investa, društva koje upravlja s pet investicijskih fondova, u prošloj godini zabilježila jer rast od 1,35 milijarde kuna te je krajem godine iznosila 2,06 milijardi kuna. Ovo je najveći rast na razini industrije u 2005. godini u Hrvatskoj (192 posto), s udjelom u ukupnom porastu industrije od 31 posto. Rezultat je osobito značajan jer je industrija investicijskih fondova najviše rasla u cjelokupnoj financijskoj industriji u prošloj godini (95 posto).

Najveći rast među fondovima Raiffeisen Investa zabilježio je Raiffeisen Balanced čija se imovina pod upravljanjem povećala za 550 milijuna kuna, na ukupno 789,2 milijuna kuna. Raiffeisen Balanced je na kraju prošle godine bio najveći mješoviti fond u Hrvatskoj i obuhvaćao je 39 posto tržišta. Ovaj fond kontinuirano bilježi visoke prinose: u prošloj godini oni su iznosili 29,9 posto što je izjednačeno s prinosom iz 2004. godine (29,2 posto). Na domaćem tržištu obvezničkih fondova Raiffeisen Bonds je također najveći: upravlja imovinom u visini 446,3 milijuna kuna što je 30 posto cjelokupnog tržišta u ovoj kategoriji fondova.

Ovom prilikom predsjednik Uprave Hrvoje Fajdetić istaknuo je da Raiffeisen Invest nakon dvije izrazito uspješne godine s optimizmom dočekuje i 2006. godinu. "Posebno smo zadovoljni što smo najveći ulagač u domaće dionice i obveznice među društvima za upravljanje investicijskim fondovima, čime, uz atraktivne prinose koje ostvarujemo ulagačima u naše investicijske fondove, doprinosimo i razvoju domaćeg tržišta kapitala."