Bojan Vuković – novi član Uprave Raiffeisen Investa

16.11.2013

Bojan Vuković postao je član Uprave Raiffeisen Investa, društva za upravljanje investicijskim fondovima.

 

Bojan Vuković postao je član Uprave Raiffeisen Investa, društva za upravljanje investicijskim fondovima. Na navedenu funkciju imenovan je na sjednici Nadzornog odbora Društva održanoj 16. prosinca 2013. godine.

Bojan Vuković diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, smjer Financije. 2005. godine pridružuje se Raiffeisenbank Austria d.d. Zagreb (RBA) gdje do 2010. godine radi u Sektoru riznice i investicijskoga bankarstva, Direkcija brokerskih poslova i upravljanja imovinom. U veljači 2010. godine prelazi u Raiffeisen Invest d.o.o. gdje karijeru nastavlja kao portfolio menadžer. Bojan Vuković položio je ispit za brokera i investicijskoga savjetnika krajem 2006. godine te je završio CFA Program te stekao pravo korištenja titule Chartered Financial Analyst. 

„Kako bi Raiffeisen Invest i dalje bio primjer transparentnoga poslovanja, obvezali smo se na držanje visokoga standarda poslovanja. U funkciji ostvarenja toga strateškoga zadatka, iznimno su nam važni razvojni ciljevi i neprekidan fokus na trendove i potrebe tržišta. Upravo iz toga razloga, 31. prosinca 2013. godine realizirat će se spajanje fondova Raiffeisen Balanced i Raiffeisen Prestige u Fond Raiffeisen Absolute, otvoreni investicijski fond s javnom ponudom“ – ističe Vesna Tomljenović Čičak, predsjednica Uprave Raiffeisen Investa.

„Svi smo upoznati s globalnim sentimentom i nedostatkom pozitivnih pomaka u lokalnomu gospodarstvu koji definiraju ishode i na domaćemu tržištu kapitala. Dolazak na novu funkciju predstavlja profesionalan izazov, osobito u smislu ostvarenja razvojnih ciljeva koje smo u Raiffeisen Investu postavili za predstojeće razdoblje. U tom kontekstu, pred nama je i dalje zadaća neprekidnoga razvoja i unaprjeđenja poslovanja“ – zaključuje Bojan Vuković.