Marek Prokopec – predsjednik Uprave Raiffeisen Investa

04.08.2014

Marek Prokopec imenovan je predsjednikom Uprave Raiffeisen Investa, društva za upravljanje investicijskim fondovima, nakon što mu je Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga dala odobrenje za rad.

 

Marek Prokopec imenovan je predsjednikom Uprave Raiffeisen Investa, društva za upravljanje investicijskim fondovima, nakon što mu je Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga dala odobrenje za rad.

ZAGREB, 04. kolovoza 2014. – Marek Prokopec imenovan je predsjednikom Uprave Raiffeisen Investa, društva za upravljanje investicijskim fondovima, nakon što mu je Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga dala odobrenje za rad.

Marek Prokopec diplomirao je na Fakultetu matematike, fizike i informatike Komenského u Bratislavi 1999. godine, te je završio CFA Program 2006. godine, čime je stekao pravo korištenja titule Chartered Financial Analysts. Karijeru je započeo 1998. godine u Tatra Asset Managementu koji je centar kvalitete (eng. competence center) za upravljanje imovinom za cijeli Raiffeisen Bank International. Radi se o vodećemu društvu za upravljanje imovinom u Slovačkoj s više od 34 posto tržišnog udjela te oko 2 milijarde eura imovine pod upravljanjem. G. Prokopec gradio je karijeru punih 15 godina tijekom kojih je stjecao iskustva u portfolio menadžementu. Bio je član investicijskog odbora mirovinskoga fonda Doplnková dôchodková spoločnosť Tatra banky (2006.) te član investicijskog odbora Tatra Asset Management. Položio je i ispit iz područja kompetentnosti u području zajedničkih ulaganja 2001. godine.

 „Poslovi upravljanja imovinom doživjeli su znatnu promjenu tijekom posljednjih deset godina. Kao u dosadašnjem poslovanju, usredotočit ćemo se na investicijske strategije kojima svojim klijentima osiguravamo potpunu uslugu, pri čemu upravljanje rizikom zauzima najvažniji dio.

Raiffeisen Invest član je bankarske grupacije. Glavni nam je cilj nuditi atraktivne fondove koji su prikladni većem broju tradicionalnih klijenata banke. Također, možemo ponuditi različite jedinstvene strategije, zasnovane na konceptu apsolutnog prinosa za profesionalne ulagatelje. Upravo u spomenutim strategijama vidimo svoju glavnu konkurentsku prednost", izjavio je Marek Prokopec.

Upravu Raiffeisen Investa, uz Mareka Prokopeca, čine Vesna Tomljenović Čičak i Bojan Vuković.