Marko Hunjak - Gost predavač na EFZG-u

29.05.2017

Povodom obilježavanja Svjetskog dana investicijskih fondova, Hunjak je gostovao kao predavač na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

 

Marko Hunjak, direktor direkcije za Upravljanje imovinom Raiffeisen Investa, već drugu godinu zaredom sudjeluje u edukativnom programu s ciljem podizanja financijske pismenosti mladih. Povodom obilježavanja Svjetskog dana investicijskih fondova, Hunjak je gostovao kao predavač na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

Ispred Udruženja društava za upravljanje investicijskim fondovima HGK, Marko Hunjak je održao predavanje pred punom dvoranom na Ekonomskog fakultetu, te prisutnima iznio osnovne informacije o investicijskim fondovima, s naglaskom na investicijske fondove u Republici Hrvatskoj. Prilikom izlaganja dotaknuo se karakteristika osnovnih klasa investicijskih fondova, s naglaskom na odnos rizika i prinosa te karakteristike financijskih tržišta i instrumenata u koje fondovi ulažu. Nakon predavanja Marko Hunjak se osvrnuo na obilježavanje Svjetskog dana investicijskih fondova te izjavio: „Izuzetno sam sretan što sam imao priliku studentima predstaviti investicijske fondove, mogučnosti ulaganja, te načine upravljanja istih. Podržavam ovakvu akciju jer smatram da na ovakav direktan način direktno utječemo na podizanje financijske pismenosti u Hrvatskoj. Ovo je izvrstan pomak u edukaciji mladih jer je činjenica da je znanje o investicijskim fondovima još uvijek na relativno niskim razinama, premda se pomalo osjeti napredak, što je meni bilo vidljivo iz visoke zainteresiranosti studenata za ovom tematikom. Moram priznati da sam ugodno iznenađen s pitanjima koja su studenti postavljali, iz kojih je vidljivo da prate zbivanja u industriji investicijskih fondova.“

 


Povodom obilježavanja Svjetskog dana investicijskih fondova, Hrvatska gospodarska komora (HGK) i Udruženje društava za upravljanje investicijskim fondovima HGK, već treću godinu zaredom organiziraju različita edukativno-informativna događanja, u cilju informiranja i edukacije studenata, građana i gospodarstvenika o mogućnostima ulaganja kroz investicijske fondove. Navedena manifestacija dio je Akcijskog plana unaprjeđenja financijske pismenosti temeljem Nacionalnog strateškog okvira financijske pismenosti potrošaea za razdoblje od 2015. do 2020. godine (NN 11/15), koji je donijela Vlada Republike Hrvatske u siječnju 2015. godine.