Marko Hunjak gost predavač na PMF-u

13.05.2016

Marko Hunjak, direktor direkcije za Upravljanje imovinom Raiffeisen Investa, gostovao je kao predavač na Prirodoslovno matematičkom fakultetu u Zagrebu (PMF), povodom obilježavanja Svjetskog dana investicijskih fondova.

 

Marko Hunjak, direktor direkcije za Upravljanje imovinom Raiffeisen Investa, gostovao je kao predavač na Prirodoslovno matematičkom fakultetu u Zagrebu (PMF), povodom obilježavanja Svjetskog dana investicijskih fondova.

Ispred Udruženja društava za upravljanje investicijskim fondovima HGK, Marko Hunjak je održao predavanje pred punom dvoranom te okupljenima održao predavanje u kojem se osvrnuo na osnovne informacije o investicijskim fondovima u Republici Hrvatskoj i EU. Također, naveo je i razloge za ulaganje u investicijske fondove, objasnio odnos rizika i prinosa te objasnio kako funkcioniraju ulaganja u investicijske fondove, ali i pojasnio sve o potrebnoj dokumentaciji za ulaganja u fondove.

Nakon predavanja i odgovorenih pitanja iz publike, Marko Hunjak se osvrnuo na obilježavanje Svjetskog dana investicijskih fondova te izjavio: „Iznimno mi je drago što sam imao priliku studentima prezentirati investicijske fondove te razloge za ulaganje u fondove. Podržavam ovakvu hvalevrijednu akciju jer smatram da na ovakav kvalitetan način potičemo pismenost ulaganja u investicijske fondove ali i financijsko opismenjavanje mladih općenito. Ovo je izvrstan pomak u edukaciji mladih jer je činjenica da je znanje o investicijskim fondovima još uvijek na niskoj razini. Više ovakvih inicijativa i projekata će to sasvim sigurno promijeniti“.

Povodom obilježavanja Svjetskog dana investicijskih fondova, Hrvatska gospodarska komora (HGK) i Udruženje društava za upravljanje investicijskim fondovima HGK, već drugu godinu za redom organiziraju različita edukativno-informativna događanja, u cilju informiranja i edukacije studenata, građana i gospodarstvenika o mogućnostima ulaganja kroz investicijske fondove.

Navedena manifestacija dio je Akcijskog plana unaprjeđenja financijske pismenosti potrošača za 2016. godinu koji se svake godine donosi temeljem Nacionalnog strateškog okvira financijske pismenosti potrošača za razdoblje od 2015. do 2020. godine (NN 11/15) koji je donijela Vlada Republike Hrvatske u siječnju 2015. godine.