Privremena obustava izdavanja i otkupa udjela za Raiffeisen Bonds, Raiffeisen zaštićena glavnica i Raiffeisen Classic uslijed pripajanja

27.09.2017

Društvo Raiffeisen Invest obustaviti će izdavanje i otkup udjela za Raiffeisen Bonds, Raiffeisen zaštićena glavnica i Raiffeisen Classic u razdoblju od 27.09.2017. iza 14h do i uključujući 05.10.2017. godine a uslijed najavljenog pripajanja fondova koje će se provesti 05. listopada 2017. godine.

 

Sukladno Zakonu o otvorenim investicijskim fondovima s javnom ponudom, članak 279., stavak 1., Raiffeisen Invest d.o.o., društvo za upravljanje UCITS fondovima obavještava ulagatelje da će obustaviti izdavanje i otkup udjela za fondove Raiffeisen Bonds, Raiffeisen zaštićena glavnica i Raiffeisen Classic, otvorene investicijske fondove s javnom ponudom, uslijed postupka pripajanja fondova Raiffeisen Bonds i Raiffeisen zaštićena glavnica fondu Raiffeisen Classic.

Zahtjeve za izdavanje udjela u bilo koja od navedena tri fonda koja sudjeluju u pripajanju neće biti moguće podnijeti niti putem RBA iDirekt internetskog bankarstva, poslovnicama RBA kao niti slanjem zahtjeva u Raiffeisen Invest. Uplate pristigle vezano na kupnju udjela u navedene fondove biti će vraćene na račun ulagatelja.
Zahtjeve za otkup udjela te Zahtjeve za otkup i izdavanje (zamjenu) udjela isključivo za fond Raiffeisen Classic biti će moguće u gore navedenom razdoblju podnijeti u poslovnicama RBA (fizičke osobe) odnosno slanjem zahtjeva  u društvo Raiffeisen Invest (pravne osobe). Pristigli zahtjevi staviti će se u red čekanja te će se udjeli otkupiti odnosno sredstva isplatiti najranije u ponedjeljak 09.10.2017.godine po cijeni udjela za dan 06.10.2017. godine.
Zahtjeve za otkup te Zahtjeve za otkup i izdavanje (zamjenu) udjela za fondove Raiffeisen Bonds i Raiffeisen zaštićena glavnica neće biti moguće podnijeti odnosno smatrati će se nevažećim.
Od 06.10.2017. nastaviti će se izdavanje i otkup udjela u fondu Raiffeisen Classic te će se zahtjevi za izdavanje i za otkup udjela moći uredno podnositi.
Napomena: Na RBA iDirekt internetskom bankarstvu, putem modula Investicijski fondovi, u navedenom razdoblju neće biti omogućen uvid u stanje udjela u navedena 3 fonda te se za informaciju o stanju Vaših udjela slobodno obratite u najbližu RBA poslovnicu ili pošaljite autoriziranu poruku putem RBA iDirekta.
Za sve eventualne nejasnoće budite slobodni kontaktirati Vašeg bankara u Raiffeisen banci ili pošaljite direktan upit u Društvo.


Tel: +385 1 6003 700, +385 1 6003 777
e-mail: rbainvest@rbainvest.hr