Suzana Žabsky Trbojević gost predavač

26.04.2023

Povodom obilježavanja Svjetskog i Europskog tjedna novca, od 20. do 26. ožujka 2023. Raiffeisen Invest je sudjelovao u edukacijskim aktivnostima

 

Hrvatska gospodarska komora, kao jedan od dionika Nacionalnog strateškog okvira financijske pismenosti potrošača, i ove godine u suradnji s institucionalnim partnerima i članicama udruženja financijskih institucija, tijekom ožujka nastavlja provoditi edukativno-informativne aktivnosti usmjerene podizanju financijske pismenosti građana, posebice mladih.

Pored predstavnika HGK i društava za upravljanje investicijskim fondovima, predavanja su održali predstavnici banaka, društava za osiguranje, društava za upravljanje mirovinskim fondovima, Zagrebačke burze te predstavnici HNB-a i HANFA-e.

Kroz predavanja uživo i online obuhvaćeno je više do 500 studenata, učenika i njihovih profesora.

U okviru projekta HGK „Više znamo, bolje razumijemo“ za učenike srednjih škola obuhvaćene su četiri tematske cjeline:

  • investicijski/mirovinski fondovi i tržište kapitala
  • značaj financijske pismenosti za mlade i uloga regulatornih institucija,
  • bankarstvo i upravljanje osobnim financijama
  • uloga i značaj osiguranja te

Na fakultetima su održana tematska predavanja s posebnim naglaskom na ESG i održivost u financijskim uslugama, digitalizaciju te makroekonomska pitanja.

Suzana Žabsky Trbojević, Manager unaprijeđenja prodaje i razvoja proizvoda Raiffeisen Investa sudjelovala je 24.03.2023. u srednjoj Veterinarskoj školi Zagreb, te kao online gost predavač u srednjim školama Zadar i Sinj. Suzana je održala predavanje na temu osnova ulaganja, karakteristika financijskih tržišta i instrumenata u koje fondovi ulažu te međuovisnosti rizika i prinosa, te navodi: “Financijski pismena osoba donosi kvalitetnije odluke vezane za upravljanje osobnim financijama te se  nadam sve većem broju prijavljenih škola za edukacije na temu financijske pismenosti.“