Suzana Žabsky Trbojević i Marko Hunjak - gosti predavači

08.04.2022

Povodom obilježavanja Svjetskog i Europskog tjedna novca, od 21.do 27.03.2022. Raiffeisen Invest je sudjelovao u edukacijskim aktivnostima

 

Hrvatska gospodarska komora, kao jedan od dionika Nacionalnog strateškog okvira financijske pismenosti potrošača, i ove godine u suradnji s institucionalnim partnerima i članicama udruženja financijskih institucija, tijekom ožujka nastavlja provoditi edukativno-informativne aktivnosti usmjerene podizanju financijske pismenosti građana, posebice mladih.

Pored predstavnika HGK i društava za upravljanje investicijskim fondovima, predavanja su održali predstavnici banaka, društava za osiguranje, društava za upravljanje mirovinskim fondovima te predstavnici HNB-a i HANFA-e.

Na predavanjima su sudjelovali učenici, studenti i profesori 19 srednjih škola i 4 fakulteta, iz 17 gradova, ukupno 1.174 sudionika.

Obuhvaćene su četiri tematske cjeline iz područja financijske pismenosti, a teme i trajanje prilagođeni su zahtjevima škola. Predavanje o investicijskim fondovima održano je na 13 događanja.

Suzana Žabsky Trbojević i Marko Hunjak i ove su godine sudjelovali  u edukativnom programu s ciljem podizanja financijske pismenosti mladih. Prisutnima su predstavili osnove funkcioniranja investicijskih fondova, povijest razvoja fondovske industrije u svijetu i u Hrvatskoj, te aktualnu situaciju na domaćem fondovskom tržištu.

Marko Hunjak, Direktor Direkcije upravljanja imovinom Raiffeisen Investa sudjelovao je 23.ožujka 2022. kao gost predavač na visokom učilištu Algebra.

Hunjak je održao predavanje o financijskoj pismenosti s posebnim osvrtom na investicijske fondove, te navodi: "Zadovljan sam odazivom studenata i interaktivnim pristupom materiji, te smatram da su shvatili bitnu ulogu različitih klasa investicijskih fondova u kreiranju vlastite financijske piramide."

 

Suzana Žabsky Trbojević, Manager unaprjeđenja prodaje i razvoja proizvoda Raiffeisen Investa  sudjelovala je dana 30.03.2022. kao gost predavač u srednjim školama Buzet, Koprivnica i Dubrovnik. Predavanje je održano online na temu osnova ulaganja, karakteristika financijskih tržišta i instrumenata u koje fondovi ulažu te odnosa rizika i prinosa.

“Učenici su pokazali zanimanje za ponuđene teme  te se  nadam sve većem broju prijavljenih škola za edukacije na temu financijske pismenosti jer financijski pismena osoba donosi kvalitetnije odluke vezane za upravljanje osobnim financijama."