Suzana Žabsky Trbojević i Marko Hunjak - gosti predavači

02.04.2021

Povodom obilježavanja Svjetskog i Europskog tjedna novca, od 22.do 26.03.2021, Raiffeisen Invest je sudjelovao u edukacijskim aktivnostima

 

Hrvatska gospodarska komora, kao jedan od sudionika Nacionalnog strateškog okvira financijske pismenosti potrošača, i ove godine u suradnji s institucionalnim partnerima i članicama udruženja financijskih institucija nastavlja provoditi edukativno-informativne aktivnosti usmjerene podizanju financijske pismenosti građana, posebice mladih.

Pored predstavnika HGK i društava za upravljanje investicijskim fondovima, predavanja su održali predstavnici banaka, društava za osiguranje, društava za upravljanje mirovinskim fondovima te predstavnici HNB-a i HANFA-e.

Investicijski fondovi su obuhvaćeni na 12 događanja, sve edukacije su održane online putem, te je sudjelovalo gotovo 1.000 sudionika.

Suzana Žabsky Trbojević, Manager unaprjeđenja prodaje i razvoja proizvoda i Marko Hunjak, Direktor Direkcije upravljanja imovinom i ove su godine sudjelovali  u edukativnom programu s ciljem podizanja financijske pismenosti mladih. Povodom obilježavanja Svjetskog i Europskog tjedna novca, kolege su prezentirali Srednjoj školi Otočac i Srednjoj školi Prelog gdje je sudjelovalo 50 učenika i 4 profesorice.

Prisutnima su predstavili osnove funkcioniranja investicijskih fondova, povijest razvoja fondovske industrije u svijetu i u Hrvatskoj, te aktualnu situaciju na domaćem fondovskom tržištu. Prilikom izlaganja dotaknuli su se karakteristika osnovnih klasa investicijskih fondova, posebno pojasnili odnos rizika i prinosa te iznjeli karakteristike financijskih tržišta i instrumenata u koje fondovi ulažu.