Svjetski dan investicijskih fondova 19. travanj 2017.

18.04.2017

Hrvatska gospodarska komora i Udruženje društava za upravljanje investicijskim fondovima i ove godine obilježavaju Svjetski dan investicijskih fondova.

 

Hrvatska gospodarska komora i Udruženje društava za upravljanje investicijskim fondovima i ove godine obilježavaju Svjetski dan investicijskih fondova.

Hrvatska gospodarska komora i Udruženje društava za upravljanje investicijskim fondovima HGK, čiji je član i Raiffeisen Invest d.o.o., i ove godine organiziraju edukativno-informativna događanja povodom Svjetskog dana investicijskih fondova koji se obilježava 19. travnja.

Navedena aktivnost dio je Akcijskog plana unaprjeđenja financijske pismenosti potrošača za 2017. godinu, koji se donosi svake godine temeljem Nacionalnog strateškog okvira financijske pismenosti potrošača za razdoblje od 2015. do 2020. godine koji je donijela Vlada RH.

Edukativno-informativna događanja provode  se u cilju populariziranja i približavanja investicijskih fondova građanima. Time se Hrvatska pridružila drugim zemljama koje obilježavanju Svjetski dan investicijskih fondova (Njemačka, Austrija i dr.).

Događanja:
• Središnje događanje je na zagrebačkom Cvjetnom trgu u srijedu, 19. travnja 2017. od 9,00 do 15,00 sati. Na Info-pultu, pod motom „Nauči, uloži, umnoži“  predstavnici Udruženja i HGK građanima će pružati informacije o investicijskim fondovima uz prigodni program.


• Dodjela nagrada Udruženja „TOP OF THE FUNDS“ za najbolje otvorene investicijske fondove s javnom ponudom i najbolje društvo za upravljanje investicijskim fondovima u 2016. godini održat će se u četvrtak, 20. travnja 2017. godine, u 14,00 sati u Središnjici HGK, Rooseveltov trg 2, u Zagrebu. Udruženje društava za upravljanje investicijskim fondovima HGK, temeljem vlastitih Kriterija za dodjelu nagrada, dodjeljuje godišnje nagrade najboljim investicijskim fondovima i najboljem društvu za upravljanje investicijskim fondovima već duži niz godina.


• Predavanja za studente na zagrebačkim fakultetima

Vijest objavljenu na stranicama HGK možete pročitati na sljedećem linku: HGK vijest, gdje ćete ujedno pronaći i zanimljivu edukativno-informativnu brošuru "Ulaganje u investicijske fondove".