Svjetski dan investicijskih fondova 19. travnja 2018.

18.04.2018

Hrvatska gospodarska komora i Udruženje društava za upravljanje investicijskim fondovima već tradicionalno obilježavaju Svjetski dan investicijskih fondova

 

Hrvatska gospodarska komora i Udruženje društava za upravljanje investicijskim fondovima HGK, čiji je član i Raiffeisen Invest d.o.o., već četvrtu godinu za redom organiziraju niz edukativno-informativnih aktivnosti povodom Svjetskog dana investicijskih fondova koji se obilježava 19. travnja. Svjetski dan investicijskih fondova obilježava se na dan rođenja Abrahama van Ketwicha (19. travnja 1743.), koji se smatra ocem investicijskih fondova jer je 1774. godine osnovao prvi fond u svijetu, u Nizozemskoj. Prvi fond u Hrvatskoj osnovan je 1998. godine.

Događanja:

-             Dodjela nagrada Udruženja „TOP OF THE FUNDS“ za najbolje otvorene investicijske fondove s javnom ponudom i najbolje društvo za upravljanje investicijskim fondovima u  2017. godini održat će se u četvrtak, 19. travnja 2018. godine, u 10,00 sati u Središnjici HGK, Rooseveltov trg 2, u Zagrebu.

-             Središnje događanje je na zagrebačkom Cvjetnom trgu u subotu, 21. travnja 2018. godine od 9,00 do 15,00 sati. Na info-pultu, pod motom „Nauči, uloži, umnoži“  predstavnici Udruženja i HGK građanima će pružati informacije o investicijskim fondovima uz prigodni program.

-             Predavanja za studente na fakultetima tijekom mjeseca svibnja

Navedene aktivnost dio su Akcijskog plana unaprjeđenja financijske pismenosti potrošača za 2018. godinu, koji se donosi svake godine temeljem Nacionalnog strateškog okvira financijske pismenosti potrošača za razdoblje od 2015. do 2020. godine koji je donijela Vlada RH.

Edukativno-informativna događanja provode  se u cilju populariziranja i približavanja investicijskih fondova građanima.

Vijest objavljenu na stranicama HGK možete pročitati na sljedećem linku, gdje ćete ujedno pronaći i zanimljivu edukativno-informativnu brošuru "Ulaganje u investicijske fondove".