Uspješno završena početna ponuda fonda Raiffeisen Flexi USD kratkoročni obveznički

17.10.2019

Uspješno je završena početna ponuda novog Raiffeisen kratkoročnog obvezničkog fonda te je Raiffeisen Flexi USD započeo s radom

 

Nakon uspješno završene početne ponude udjela fond Raiffeisen Flexi USD kratkoročni obveznički, otvoreni investicijski fond s javnom ponudom pod upravljanjem Raiffeisen Investa, društva za upravljanje UCITS fondovima, 17.10.2019. započeo je s radom.

Tijekom početne ponude koje je trajala u razdoblju od 16.09.2019. do 16.10.2019. sakupljeno je 22 mio kuna.

Osnivanjem ovog fonda Raiffeisen Invest je dodatno proširio raznovrsnost svoje ponude kratkoročnih obvezničkih fondova niskog do umjerenog rizika te sada upravlja sa ukupno 3 takva fonda ovisno o valuti (kn, EUR, USD).

Raiffeisen Flexi USD fond je namijenjen ulagateljima koji traže ostvarivanje prinosa u dolaru („USD“) zaradom od kamata i porasta cijena financijskih instrumenata u periodu dužem od godine dana, ulaganjem u obveznice, instrumente tržišta novca i depozite, a istovremeno su spremni podnijeti manje fluktuacije vrijednosti i s tim povezane moguće gubitke.

Fond nema ulaznu naknadu, a na snazi je i akcija bez izlazne naknade prema kojoj se neće obračunavati ni naplaćivati izlazna naknada za ulaganja izvršena u periodu od 17.10.2019. do 31.10.2019. do 14:00h neovisno o iznosu, valuti i trajanju ulaganja u navedeni fond. O planiranom produljenju akcije bit će objavljena vijest na web stranici Društva.

Uplate i isplate iz moguće su isključivo u USD (minimalno ulaganje 100,00 USD), osim kod ugovaranja trajnog naloga koji je moguće ugovoriti u kunama (minimalan ulog 50,00 kn).

Detaljnije informacije o fondu dostupne su na web stranici Društva i u svim RBA poslovnicama.

Prije ulaganja preporučamo svakako upoznati se sa Prospektom i Pravilima te Ključnim informacijama za ulagatelje.